Naar de navigatie Naar de inhoud

De 10 beste zorgaanbieders, deel 3: 3 t/m 1

Geplaatst op 20 april 2016 door - 6477 keer bekeken

Foto De 10 beste zorgaanbieders, deel 3: 3 t/m 1

Onlangs kon ZorgkaartNederland z’n 300.000e waardering verwelkomen. Om die mijlpaal extra aandacht te geven, gaan we in de komende weken de top-10 uit de doeken doen. Deze week eindigen we met de drie zorgaanbieders met gemiddeld de hoogste waardering.

Het gemiddelde cijfer voor de zorgaanbieders op ZorgkaartNederland is een 8,0. Dat is op zich al een mooi cijfer, maar de tien zorgaanbieders uit deze lijst zitten daar nog ver boven. In dit artikel besteden we in de eerste plaats aandacht aan de deelscores.  Alle waarderingen bevatten namelijk cijfers voor ‘behandeling’, ‘informatie’, ‘luisteren’, ‘medewerkers’, ‘accommodatie’ en ‘afspraken’. De totale score is het gemiddelde van die zes deelbeoordelingen.
Daarnaast kijken we ook nog naar de in de waardering genoemde redenen voor de hoge cijfers. Tot slot benoemen we per type zorgaanbieder ook nog de drie meest gewaardeerde instellingen. Om daarover betrouwbare uitspraken te doen, nemen we daarvoor alleen instellingen mee die dertig of meer waarderingen hebben.

 

3. Verloskundepraktijken

Gemiddelde waardering: 9,15

Op ZorgkaartNederland zijn 2.422 waarderingen van verloskundepraktijken te vinden. Het gemiddelde cijfer is een 9,15. Dat is nog een flink stuk hoger dan de nummer 4, de ergotherapiepraktijken. Die zorgaanbieders halen gemiddeld een 9,10. Hieronder een overzicht van de deelscores van de verloskundepraktijken:

 

 

Behandeling  

Informatie  

Luisteren  

Medewerkers  

Accommodatie  

Afspraken  

Gemiddeld

Score  

9,27

9,12

9,26

9,32

8,85

9,10

9,15

 

Alle zes de deelscores zijn hoger dan het gemiddelde in deze top-10. Vooral de behandeling als geheel, de medewerkers en het luisteren door de behandelaars scoren hoog.  In de teksten van de waarderingen roemen de bezoekers van de verloskundepraktijken vooral de professionaliteit en het luisteren door de medewerkers. Ook noemen ze de betrokkenheid van het personeel als reden voor een hoge beoordeling.
De drie verloskundepraktijken met de hoogste waardering zijn Ma Lune (Roden), Bollebuik (Linne) en Samen (Nieuwkuijk). Deze drie praktijken scoren gemiddeld een 9,7.

2. Hospices

Gemiddelde waardering: 9,20

De verloskundepraktijken doen het al uitstekend, maar de hospices overtreffen hun score nog. Het gemiddelde komt uit op een 9,20. Dit gemiddelde komt tot stand op basis van 449 waarderingen. In onderstaande tabel zijn de deelbeoordelingen te vinden:

 

 

Behandeling  

Informatie  

Luisteren  

Medewerkers  

Accommodatie  

Afspraken  

Gemiddeld

Score  

9,28

9,07

9,23

9,42

9,17

9,06

9,20

 

De score voor medewerkers is het hoogst, maar misschien nog wel verheugender is de ver bovengemiddelde score voor de accommodatie. Hospices zijn immers bedoeld om terminale patiënten in een zo prettig mogelijke omgeving te laten wonen. Deze hoge score voor ‘accommodatie’ laat dus zien dat deze instellingen in die opzet slagen.
In de teksten van de waarderingen komt vooral naar voren dat de inbreng van familie en vrijwilligers wordt gewaardeerd. Ook typeren de schrijvers van de waarderingen hospices vaak als een ‘warm bad’ voor de betrokkenen.
Charim Hospice de Wingerd in Amerongen scoort met een 9,6 gemiddeld het hoogste cijfer. Laurens palliatieve zorglocatie Cadenza Zuid komt uit op een 9,4 en Opella Hospice Bennekom krijgt op basis van 41 waarderingen een 9,1.

1. Osteopathiepraktijken

Gemiddelde waardering: 9,38

De hoogste gemiddelde score vinden we echter bij de osteopathiepraktijken. Deze categorie krijgt gemiddeld maar liefst een 9,38, nog bijna 0,2 hoger dan de nummer 2 op deze lijst. Dit gemiddelde komt tot stand op basis van 84 beoordelingen, waarmee dit één van de kleinere categorieën is op ZorgkaartNederland. De deelscores zijn als volgt:

 

 

Behandeling  

Informatie  

Luisteren  

Medewerkers  

Accommodatie  

Afspraken  

Gemiddeld

Score  

9,50

9,40

9,50

9,29

9,18

9,39

9,20

 

Door het hoge gemiddelde is het geen verrassing dat ook de deelscores erg hoog zijn. Alleen bij ‘medewerkers’ scoren de hospices en verloskundepraktijken hoger, voor de rest zijn de osteopathiepraktijken op alle fronten de beste in deze top-10.
De schrijvers van de waarderingen noemen vooral het resultaat van de behandeling als reden voor een hoog cijfer. Ook komt af en toe naar voren dat het personeel van deze praktijken goed overweg kan met kinderen. Dat is belangrijk, omdat juist ook veel kinderen naar de osteopaat gaan.

Lees ook het eerste (10 tot en met 7) en het tweede deel (6 tot en met 4) van deze top-10.



Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.